Nieuws » Nieuwe seniorenscreening-pakketten

Nieuwe seniorenscreening-pakketten!


Uw huisdier is gemiddeld vanaf een leeftijd van 7 jaar een (jonge) senior. Zoals dit ook bij mensen is, kunnen er dan wat veranderingen in het lichaam gebeuren door onder andere “slijtage” van de organen ,maar ook door pathologische ziekteprocessen.
Door regelmatig onderzoeken te doen(liefst elk jaar) kunnen we afwijkingen hopelijk voortijdig ontdekken, zodat we een plan kunnen maken, afhankelijk van de aandoening.


Deze onderzoeken kunnen zijn:


1. Bloedonderzoek: hierdoor krijgen we een breed beeld van de orgaanfuncties in het lichaam, de weerstand, hormonen etc.: afhankelijk van de patiënt kunnen we deze onderzoeken aanpassen/uitbreiden
2. Urineonderzoek: hieruit halen we veel informatie over de werking van de nieren. Zeer belangrijk bij oudere dieren daar nierproblemen zeer vaak voorkomen: een ochtend urine is dan wenselijk: u kunt deze dan na opvangen (bij de hond)in de koelkast bewaren tot het bezoek aan de dierenarts. Voor katten zijn er speciale
kattenbakkits beschikbaar, ook af te halen bij de kliniek.(=speciale vulling voor de kattenbak met opzuigpipet en bewaarbuisje)


3. Ecg-hartfilm: hoest uw hond, of is hij eerder moe, slaapt hij veel, eet hij minder….dit kan te maken hebben met een verminderde hartfunctie: de dierenarts zal met een moderne kabelvrij apparaat een hartfilm bij uw huisdier afnemen, zonder klemmen of naalden!!!!
4. Bloeddrukmeting: vooral bij katten is de bloeddruk een belangrijke aanwijzing voor een eventueel bestaande afwijking: bij diverse aandoeningen kan deze te hoog zijn: te snel werkende schildklier, hart- en nierproblemen, etc. Via een bandje om de poot of staart wordt de bloeddruk afgelezen. Bij honden kan dit aanvullend ook toegepast worden.


Nieuw bij Dierenkliniek Dierbaar:


NIEUWE SENIORENSCREENING-PAKKETTEN(GELDIG BIJ EEN ENTCONSULT)


Om voortijdig ziekten bij uw huisdier aan te tonen en te kunnen behandelen hebben we speciale seniorenpakketten(7+ gemiddelde leeftijd)


ALTIJD TIJDENS EEN ENTCONSULT:10%KORTING OP EEN BLOEDONDERZOEK


PAKKET 1: BLOEDDRUKMETING+HARTFILM+URINEONDERZOEK: 38,50€


PAKKET 2: TWEE VAN BOVENSTAANDE ONDERZOEKEN: 28,00€


ALTIJD TIJDENS EEN (ENT-)CONSULT: INTRODUCTIEPRIJS HARTFILM (LOS)VOOR 15,00€

Voor meer informatie informeer bij de dierenarts! Bel 077- 4720702

Op(behandelings)overeenkomsten zijn van toepassing de Algemene Voorwaarden van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde, gedeponeerd ter griffie van de Arrondissementsrechtbank te Utrecht onder nummer 22/2008.

Laatste nieuws

Ziekten overgebracht door vossen!

Onlangs in het nieuws:Er zijn vossen gesignaleerd met de hondenziekte of wel de ziekte van Carré of Distemper ziekte. Wat is dit en wat brengen vossen nog meer over?

Nieuwe RHD2 vaccinatie bij konijnen

Er zijn nu twee geregistreerde vaccins in Nederland tegen het RHD2 virus.

Ook wij investeren in vooruitgang!

Techniek staat niet stil, ook wij moeten geregeld nieuwe, moderne middelen aanschaffen, om weer up-to-date te zijn voor de behandelingen van uw huisdier!

Nieuw in 2018: Er is nu een echo aanwezig waardoor er een beeld gevormd kan worden bij bepaalde aandoeningen, zo komen we meer te weten en kunnen we eventueel ook een punctie van het orgaan/weefsel doen voor verder onderzoek.

Nieuw in de praktijk in 2016:

Video-otoscoop voor inspectie van de oren

Ecg-apparaat(maken van hartfilmpje)  via de Iphone zonder belasting van uw huisdier

Dentale(tanden) unit, voor een nog betere behandeling van de tanden van uw huisdier!

Nieuwe seniorenscreening-pakketten

Om voortijdig ziekten bij uw huisdier aan te tonen en te kunnen behandelen hebben we speciale seniorenpakketten(7+ gemiddelde leeftijd) ontwikkeld!

Vaccinatie hond tegen de ziekte van Lyme

Dierenkliniek Dierbaar start weer met de vaccinatie tegen de ziekte van Lyme!

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
11:00u tot 12:30u 15:00u tot 17:30u

Behandeling enkel op afspraak.

Contact

Paddeweg 18
5941 NB  Velden

077-472 07 02
info [at] dierenkliniekdierbaar.nl