Nieuws » Preventie teken en vlooien bij de hond

Welke middelen kunt u inzetten van de dierenarts om uw hond te beschermen of te behandelen tegen teken en vlooien?

 

  • Pipetten,spot on: bijvoorbeeld Advantix®. Minder geschikt voor echte zwemmers, moet maandelijks, teken bescherming gemiddeld 4 weken. Op de huid toedienen

 

  • Banden: bijvoorbeeld Scaliborband® enkel tegen teken, werkt 5-6 maanden, voor minimale zwemmers geschikt. Serestoband®, werkt 7-8 maanden, tegen teken en vlooien. Voor minimale zwemmers geschikt

 

  • Tabletten: onder andere Bravecto®UDA product:Voor honden, dit is een kauwtablet met leversmaak. En beschermt tot 12 weken tegen vlooien en teken. De hond kan onbeperkt zwemmen of gewassen worden.Het kan een tijdje duren voordat een teek wordt gedood. Bij regelmatige controle kunt u daarom nog teken aantreffen die stervende zijn, maar er dan nog levend uitzien. Schrik er niet van. Dat is heel normaal. Ook dode teken kunnen blijven hangen. Want zelfs na de dood blijven hun kaken gesloten.Lees hier de bijsluiter.

         

 

Op(behandelings)overeenkomsten zijn van toepassing de Algemene Voorwaarden van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde, gedeponeerd ter griffie van de Arrondissementsrechtbank te Utrecht onder nummer 22/2008.

 

Laatste nieuws

Ziekten overgebracht door vossen!

Nu weer gesignaleerd: vossen met de hondenziekte of wel de ziekte van Carré of Distemper ziekte. Wat is dit en wat brengen vossen nog meer over?

RHD2 vaccinatie bij konijnen

Er zijn nu twee geregistreerde vaccins in Nederland tegen het RHD2 virus.

Ook wij investeren in vooruitgang!

Techniek staat niet stil, ook wij moeten geregeld nieuwe, moderne middelen aanschaffen, om weer up-to-date te zijn voor de behandelingen van uw huisdier!

Vaccinatie hond tegen de ziekte van Lyme

Dierenkliniek Dierbaar start weer met de vaccinatie tegen de ziekte van Lyme!

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
11:00u tot 12:30u 15:00u tot 17:30u

Behandeling enkel op afspraak.

Contact

Paddeweg 18
5941 NB  Velden

077-472 07 02
info [at] dierenkliniekdierbaar.nl