Behandelingen » Senioren screening algemeen:hond en kat

Uw huisdier is gemiddeld vanaf een leeftijd van 7 jaar een (jonge) senior. Zoals dit ook bij mensen is, kunnen er dan wat veranderingen in het lichaam gebeuren door onder andere “slijtage” van de organen ,maar ook door pathologische ziekteprocessen.
Door regelmatig onderzoeken te doen(liefst elk jaar) kunnen we afwijkingen hopelijk voortijdig ontdekken, zodat we een plan kunnen maken, afhankelijk van de aandoening.


Deze onderzoeken kunnen zijn:


1. Bloedonderzoek: hierdoor krijgen we een breed beeld van de orgaanfuncties in het lichaam, de weerstand, hormonen etc.: afhankelijk van de patiënt kunnen we deze onderzoeken aanpassen/uitbreiden.
2. Urineonderzoek: hieruit halen we veel informatie over de werking van de nieren. Zeer belangrijk bij oudere dieren daar nierproblemen zeer vaak voorkomen: een ochtend urine is dan wenselijk: u kunt deze dan na opvangen (bij de hond)in de koelkast bewaren tot het bezoek aan de dierenarts. Voor katten zijn er speciale
kattenbakkits beschikbaar, ook af te halen bij de kliniek.(=speciale vulling voor de kattenbak met opzuigpipet en bewaarbuisje)


3. Ecg-hartfilm: hoest uw hond, of is hij eerder moe, slaapt hij veel, eet hij minder….dit kan te maken hebben met een verminderde hartfunctie: de dierenarts zal met een moderne kabelvrij apparaat een hartfilm bij uw huisdier afnemen, zonder klemmen of naalden!!!!
4. Bloeddrukmeting: vooral bij katten is de bloeddruk een belangrijke aanwijzing voor een eventueel bestaande afwijking: bij diverse aandoeningen kan deze te hoog zijn: te snel werkende schildklier, hart- en nierproblemen, etc. Via een bandje om de poot of staart wordt de bloeddruk afgelezen. Bij honden kan dit aanvullend ook toegepast worden.

 


VOOR KATTEN IS ER OOK NOG EEN SPECIAAL SENIORPROGRAMMA, KLIK HIER)

 


ALTIJD TIJDENS EEN ENTCONSULT:10%KORTING OP EEN BLOEDONDERZOEK

 

 

Laatste nieuws

Oktober is de maand van de oudere kat!

Speciaal in de maand Oktober geven we 10% korting op bepaalde screenings die van belang zijn in de controle van de gezondheid van een oudere kat. Wij besteden het hele jaar door natuurlijk die aandacht en zorg en blijven de eigenaren erop attenderen dat een oudere kat (ouder dan 7-8 jaar) toch meer zorg nodig heeft. Tijdens de jaarlijkse controle met vaccinaties geven wij ook altijd al 10% korting op deze screenings.

Opletten voor longworm bij uw huisdier!

Jouw hond loopt wel eens rond in de tuin. Dezelfde tuin waarin ook naaktslakken en huisjesslakken rondkruipen die besmet kunnen zijn met de larven van de dodelijke longwormparasiet. Zo’n geïnfecteerde slak opeten of zelfs nog maar haar slijmspoor doorslikken, kan jouw hond besmetten met longworm.

Ziekten overgebracht door vossen!

Nu weer gesignaleerd: vossen met de hondenziekte of wel de ziekte van Carré of Distemper ziekte. Wat is dit en wat brengen vossen nog meer over?

RHD2 vaccinatie bij konijnen

Er zijn nu twee geregistreerde vaccins in Nederland tegen het RHD2 virus.

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
11:00u tot 12:30u 15:00u tot 17:30u

Behandeling enkel op afspraak.

Contact

Paddeweg 18
5941 NB  Velden

077-472 07 02
info [at] dierenkliniekdierbaar.nl