Behandelingen » Senioren screening algemeen:hond en kat

Uw huisdier is gemiddeld vanaf een leeftijd van 7 jaar een (jonge) senior. Zoals dit ook bij mensen is, kunnen er dan wat veranderingen in het lichaam gebeuren door onder andere “slijtage” van de organen ,maar ook door pathologische ziekteprocessen.
Door regelmatig onderzoeken te doen(liefst elk jaar) kunnen we afwijkingen hopelijk voortijdig ontdekken, zodat we een plan kunnen maken, afhankelijk van de aandoening.


Deze onderzoeken kunnen zijn:


1. Bloedonderzoek: hierdoor krijgen we een breed beeld van de orgaanfuncties in het lichaam, de weerstand, hormonen etc.: afhankelijk van de patiënt kunnen we deze onderzoeken aanpassen/uitbreiden.
2. Urineonderzoek: hieruit halen we veel informatie over de werking van de nieren. Zeer belangrijk bij oudere dieren daar nierproblemen zeer vaak voorkomen: een ochtend urine is dan wenselijk: u kunt deze dan na opvangen (bij de hond)in de koelkast bewaren tot het bezoek aan de dierenarts. Voor katten zijn er speciale
kattenbakkits beschikbaar, ook af te halen bij de kliniek.(=speciale vulling voor de kattenbak met opzuigpipet en bewaarbuisje)


3. Ecg-hartfilm: hoest uw hond, of is hij eerder moe, slaapt hij veel, eet hij minder….dit kan te maken hebben met een verminderde hartfunctie: de dierenarts zal met een moderne kabelvrij apparaat een hartfilm bij uw huisdier afnemen, zonder klemmen of naalden!!!!
4. Bloeddrukmeting: vooral bij katten is de bloeddruk een belangrijke aanwijzing voor een eventueel bestaande afwijking: bij diverse aandoeningen kan deze te hoog zijn: te snel werkende schildklier, hart- en nierproblemen, etc. Via een bandje om de poot of staart wordt de bloeddruk afgelezen. Bij honden kan dit aanvullend ook toegepast worden.

 


VOOR KATTEN IS ER OOK NOG EEN SPECIAAL SENIORPROGRAMMA, KLIK HIER)

 


ALTIJD TIJDENS EEN ENTCONSULT:10%KORTING OP EEN BLOEDONDERZOEK

 

 

Laatste nieuws

Wij mogen blijven werken!

Wij werken nog steeds voor alles op afspraak. Maar ook voer en medicijnen en ontvlo-wormmiddelen, kunt u ook bij ons bestellen via info@dierenkliniekdierbaar.nl

U kunt deze dan ook op afspraak ophalen!

Vaccineer uw huisdier, ook in Coronatijd!

Wij blijven  motiveren om het vaccineren van uw huisdier ook in deze coronatijd te blijven doen!

Update COVID-19/Corona

Gezien het beleid i.v.m. het coronavirus zijn wij bij Dierenkliniek Dierbaar genoodzaakt onze dienstverlening hierop aan te passen.

DE OPENINGSTIJDEN VAN DE KLINIEK VERVALLEN PER DIRECT EN ALLES ZAL OP AFSPRAAK GEBEUREN(OOK HET OPHALEN VAN VOER EN MEDICIJNEN DUS)WIJ ZIJN TIJDENS WERKDAGEN TELEFONISCH/E-MAIL BEREIKBAAR VAN 11.00-17.30 UUR.

E-mail consultatie

Indien u buiten of tijdens de openingsuren bezorgd bent over uw huisdier en het betreft geen spoed of levensbedreigende situatie dan kunt u een e-mailconsultatie aanvragen. Zo krijgt u op afstand advies!

Vaccinatie hond tegen de ziekte van Lyme

Dierenkliniek Dierbaar start weer met de vaccinatie tegen de ziekte van Lyme!

 

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
11:00u tot 12:30u 15:00u tot 17:30u

Behandeling enkel op afspraak.

Contact

Paddeweg 18
5941 NB  Velden

077-472 07 02
info [at] dierenkliniekdierbaar.nl